«

»

Sep 25

Grepolis 2 Bot v2.70.0.1

Version: 2.70.0.1 Date: 25-09-2014
-Added red colouring in overview for max resources.
-Added second “Min. Workers” (captcha) setting. Read tooltip in settings tab for more information.
-Fixed the Olympic Games cultural festival.
-Fixed saving issue with the priority setting.
-Improved unit count update frequency.

Hint:
To keep all your settings copy the Config folder of the old version to the new version.

Note:
If this is the first time you use the Grepolis 2 bot please read the β€œQuick start guideβ€œ.

For suggestions, questions or bugs you can use the comments or visit the forums at elitepvpers.

191 comments

Skip to comment form

  1. di

    Your account is blocked.

    Reason

    Using scripts, macros or bots illegal.

    Blocked until the

    14-11-08 22:55

    Attacks

    The account can be the target of attacks despite the blockade.

    Why not normal its

    1. Uthar

      There is always a risk that this happens. Especially on newly created servers the moderators are looking for bot users.

    2. huhuu

      hi uthar , the bot is not ready after the new rebalancing from grepo , the bot to doΒ΄s evre reconect

      1. Anonymous

        i too,
        connection impossible

  2. Scott

    Training queue, I don’t recall this in the past but it seems to be including reinforcements when calculating building queue. So for example if you have the build queue set for 400 slingers and there are 20 in the city but 500 in reinforcements it will not build new slingers. I know slingers is a bad example but you get the idea.

    1. Uthar

      Thanks for the report, I’ll check this.

  3. Ikes

    Hi Uthar,

    The option “turn off bot by scheduler” doesn’t work.
    It just stop farming.

    1. Uthar

      All other updates seem to stop as well. Does your log contain the message “Bot is disabled by scheduler.”?

      The only strange thing is that the log still contains “Trading complete.” messages, I’ll check that.

  4. George

    Hello,

    Trade / Spy cave.

    1. I have chosen for some towns the option to put the coins in the cave.
    2. Some others to behave as receivers.

    But I dont want for the first ones to receive anything.

    Is it possible?

    1. Uthar

      No that is not possible.

  5. capucinelili

    Hi Uthar ,

    The bot no longer works since the last day of grepolis 2.74 .

    An update is planned?

    Thank you in advance

    1. Uthar

      You have to give some more details, haven’t noticed any problems myself.

  6. KinG

    In the browser section it says
    Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; Trident/7.0; rv:11.0) like Gecko
    before I try to login.

    After I have clicked on ‘Login’, the button greys out, and ind the browser section it now says “Error: 404, the requested url was not found on this server”, or something like that in danish.

    Happened after update 2.74. I play on the danish server, using IE11.

    1. Uthar

      Sorry for the delay, for some reason your messages were marked as spam.

      If you get a 404 error then either Grepolis had some significant changes or you server settings are wrong. Because 2.74 is working fine for me I think your “Server” or “Main server” is incorrect.

    2. Uthar

      If you didn’t change any settings and 2.73 was working fine then it seems unlikely it is caused by the settings.
      Maybe it was just a temporarily issue caused by the server maintenance. Do you still experience the same problem?

      1. KinG

        The “Server” and “Main Server” is correct. I’ve used the same settings as 2.73.
        Yeah, I still got the same problem.

      2. KinG

        Debug:

        25-9-2014 23:22:09 Starting Grepolis 2 Bot 2.70.0.1
        11/18/2014 5:59:34 PM Starting Grepolis 2 Bot 2.70.0.1
        11/18/2014 6:00:29 PM Exception in loginP2(): Object reference not set to an instance of an object.
        11/18/2014 6:13:50 PM Starting Grepolis 2 Bot 2.70.0.1
        11/18/2014 6:14:13 PM Exception in loginP2(): Object reference not set to an instance of an object.
        11/19/2014 12:12:11 AM Starting Grepolis 2 Bot 2.70.0.1
        11/19/2014 12:12:13 AM Starting Grepolis 2 Bot 2.70.0.1
        11/19/2014 12:12:35 AM Exception in loginP2(): Object reference not set to an instance of an object

      3. KinG

        I’ve now tried the bot on different countries, and they works fine. So I believe that it’s the danish server, and not my computer or settings. :/

        1. Uthar

          I’ll do some tests tomorrow. That error could mean the browser wasn’t finished loading completely.

          Could you test this yourself by clicking the login button and then quickly switching to the browser tab.

          1. KinG

            I have tested it, and it doesn’t work.

            http://i.imgur.com/Lsiz6z8.png

          2. Uthar

            Just tested the newest dk server and that works fine for me. Can you give me your server settings?

          3. KinG

            Main server: dk.grepolis.com
            Server: dk21.grepolis.com

            It all works fine undtil the 17/11

          4. Uthar

            That is the same server I tried.. worked fine for me then.

            Can you login with a normal browser? Firefox/Chrome for example.

          5. KinG

            Yes, I can login with both of them. I can also login with IE11, but not through the bot.
            All my browsers is running Grepolis fine.

          6. Uthar

            Can you post a screenshot of your settings tab? (Don’t forget to remove your name).

            Also you could try disabling your firewall/other security programs.

          7. KinG

            http://i.imgur.com/6T6TS2i.png

            My firewall and security programs are disabled.

  7. Redhead

    Hello uthar.

    After the update this week (18/11) The bot does not work

    It logs normally, but when going to update game data, it begins to reconect

    check out this prints:
    1- http://prntscr.com/57nm00
    2- http://prntscr.com/57nm67

    check out the clock, it keeps reconecting when try to update game data

    1. Uthar

      In the future please mention which version your server is using and on which server you are playing, makes it a it easier πŸ˜‰

      Looking at your screenshot I guess it is the beta server, which was recently updated to 2.75?
      The versions on the beta server often change a couple of times before being released on the official servers. Because of this I normally wait until the version is stable and official released before updating the bot.

      However, looking at the patch notes I suggest disabling the animations, that might fix your problem.

      Also if you want you can upload your debug.txt file and post the link here. Maybe I can find a solution that works for the beta version and the current version.

      1. Redhead

        i didn’t found any option to “disable animations” lol, you know where it are?

        Here is the debug.txt

        25-9-2014 23:22:09 Starting Grepolis 2 Bot 2.70.0.1
        18/11/2014 13:47:22 Starting Grepolis 2 Bot 2.70.0.1
        18/11/2014 13:47:53 (#0)Critical error occurred. Server response saved in Response dir.
        18/11/2014 13:48:01 (#1)Critical error occurred. Server response saved in Response dir.
        18/11/2014 13:48:01 Connection to server lost. Starting reconnect…(Parse)
        18/11/2014 13:51:48 Starting Grepolis 2 Bot 2.70.0.1
        18/11/2014 13:52:06 (#0)Critical error occurred. Server response saved in Response dir.
        18/11/2014 13:52:11 (#1)Critical error occurred. Server response saved in Response dir.
        18/11/2014 13:52:11 Connection to server lost. Starting reconnect…(Parse)
        18/11/2014 14:23:20 Starting Grepolis 2 Bot 2.70.0.1
        18/11/2014 14:23:38 (#0)Critical error occurred. Server response saved in Response dir.
        18/11/2014 14:23:43 (#1)Critical error occurred. Server response saved in Response dir.
        18/11/2014 14:23:43 Connection to server lost. Starting reconnect…(Parse)
        18/11/2014 17:44:41 Starting Grepolis 2 Bot 2.70.0.1
        18/11/2014 17:45:05 (#0)Critical error occurred. Server response saved in Response dir.
        18/11/2014 17:45:11 (#1)Critical error occurred. Server response saved in Response dir.
        18/11/2014 17:45:11 Connection to server lost. Starting reconnect…(Parse)
        19/11/2014 01:40:41 Starting Grepolis 2 Bot 2.70.0.1
        19/11/2014 01:41:05 (#0)Critical error occurred. Server response saved in Response dir.
        19/11/2014 01:41:12 (#1)Critical error occurred. Server response saved in Response dir.
        19/11/2014 01:41:12 Connection to server lost. Starting reconnect…(Parse)
        19/11/2014 12:11:03 Starting Grepolis 2 Bot 2.70.0.1
        19/11/2014 12:11:32 (#0)Critical error occurred. Server response saved in Response dir.
        19/11/2014 12:11:37 (#1)Critical error occurred. Server response saved in Response dir.
        19/11/2014 12:11:37 Connection to server lost. Starting reconnect…(Parse)

        1. Uthar

          No idea where the setting is located, I don’t have any accounts on the beta server.

          The errors following errors mean there is some extra information saved in the Response folder:
          19/11/2014 12:11:32 (#0)Critical error occurred. Server response saved in Response dir.
          19/11/2014 12:11:37 (#1)Critical error occurred. Server response saved in Response dir.

          Could you send me those files? I’ll contact you by email.

          1. Redhead

            I’ve sent the file by email! check it out!

            Also i check many time the setting, there any option to disable animations, i think they’ll fix that yet, lol

  8. Rob

    There is an active element added in the game wich is active when you push a button. There fore the bots keeps reconncting at server 33. Greatings Rob

    1. Uthar

      The reconnect was caused by something else but the active element might be related to the bans? Can you tell me more about this element?

  9. Jan

    Man where would be update of bot? πŸ™‚ Because it s late version of bot and grepolis team realise new version . TY ! πŸ™‚

  10. Jan

    Okey i dont read it i see now but would ou give some “beta” update or no? πŸ™‚

  11. Anonymous

    login bot doesn’t work on server nl.37 (lamia)and nl.36(knossos)

    the browser doesn’t load properly( when i start bot) it kinda starts and stops before load is completed

    when i login without bot there is no problem
    i notice a shield with big G when i farm (kind of grepolis shield)

    it’s been awhile since i played but i cannot remember seeing thiss round shield before.

  12. javier

    i lost my donator archive is possible sent another time please

    1. Uthar

      I’ll send it in a couple of minutes.

  13. Uthar

    My server is still running 2.74, will be updated tomorrow to 2.75.

    I’ll first need to detect all the issues (will start with that tomorrow evening), after that I can work on a solution. I have currently no idea when the version will be ready.

  14. peter

    Keeps reconnecting since today. Right after login immidiatly reconnect error.
    Server 2.74

    1. Uthar

      Your server is probably updated to 2.75 (the Dutch servers are), because of your internet cache it still shows 2.74.

  15. Anonymous--- Peter

    Dear Uthar,

    as ever … thanx for looking into the reconnect issue

  16. Jared

    it quit connecting when they updated to grepolis 2 v 2.75…. please update asap and fix. thanks

    1. Jared

      ah, forgot to read the last comments… please tell us as soon as you have fixed things. πŸ™‚
      Thanks a lot for the effort Uthar

  17. javier

    Grepolis upgrade today and it is impossible to connect bot only reconnect

  18. javier

    Grepolis upgrade today and it is impossible to connect bot only reconnect spanish server

  19. Pedro

    same on portuguese server’s

  20. KinG

    And the danish server

  21. Salvo

    and in the italian servers

  22. huhuu

    hi uthar , the bot is not ready after the new rebalancing from grepo , the bot to doΒ΄s evre reconect

  23. huhuu

    and german server

  24. Jan

    slovak servers

  25. Ian

    and poland servers

  26. Holli

    And in the Czech server too πŸ™

  27. Anonymous

    and french servers

  28. fernando

    and frances server (FR)

  29. Anonymous

    and the french servers

  30. Edson Ferreira Martins

    and Brazilian servers

  31. umm101

    Today i am not able to use the bot at all.Dont know why.Haw this happened to anyone else?The bot just keeps on disconnecting and i tried from 2 different comps

  32. umm101

    nvm just saw everyone is having the same problem.greek server player here

  33. Jorgen

    Still reconnecting on Norwegian server; no18.grepolis.com
    I hope you can fix the problem Uthar.

    Thanks

  34. www

    uthar where are you?

  35. radek

    all servers :)))

  36. Uthar

    New version is ready, let me know if you notice any problems.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera