«

»

May 25

Grepolis 2 Bot v2.40.0.1

Version: 2.40.0.1 Date: 25-05-2013
-Fixed login for 2.40

Note:
If this is the first time you use the Grepolis 2 bot please read the “Quick start guide“.

For suggestions, questions or bugs you can use the comments or visit the forums at elitepvpers.

223 comments

1 ping

Skip to comment form

  1. cristi

    Hi,

    I got a 4 day ban because of using your bot. I have used it at 5 min intervals 24/7 so that’s probably why. I moved to 40 mins with scheduler to keep off 6 hours at night. I also slightly increased some timings.
    Is there anything else I could do because I don’t want to get banned again.

    Thank you.

    1. Uthar

      If you scroll up and look at the right side of this page you’ll see a section called “Detection status”. It contains some tips.
      But remember there is always a risk of getting banned.

      1. cristi

        I saw those, of course, any other tips except those?

        1. Uthar

          No I’m afraid not, that is all.

          1. cristi

            Then I think you could add a feature that suspends the bot if it detects activity in the browser.

            I also think that it is recommended not to switch browsers too often. I tried modifying in config\settings.xml the AdvUserAgent to something that appears in chrome so when I used my browser I would appear with the same agent, but the text in the browser before logging in didn’t change. I thought that might be worse so I changed it back and I’m trying to only use the browser in the bot for doing things in grepolis.

            Unrelated question, if I am disconnected because of logging in on a different device, for example mobile, does the bot reconnect after that? and, if so, what parameters influence this behaviour?

          2. Uthar

            If you want to use the browser tab I recommend to pause the bot first. (I don’t think I’ll automate this)

            The user-agent setting is a remainder of an older version, that’s why you only see it in settings.xml and not in the interface.
            Currently the bot uses the user-agent that is used in the browser tab of the bot (IE). This was needed to make sure that the requests made by the bot and the request made by the browser tab are the same.

            When the connection is lost the bot will try to reconnect after a few minutes, the exact time depends on the settings “Min. Reconnect Timer (min)” and “Max. Reconnect Timer (min)”.
            If you use the setting “Max. Reconnects”, the bot will stop trying to reconnect when this number is reached.

  2. ItalianPlayer

    hello, I have a problem with the bot .. I can not use the browser of the bot .. why?
    you only see the blue screen, the bar at the top (name polis, raw materials etc. ..) and then hit the bar that initial loading .. which normally disappears .. I remained fixed them.
    I would like to click anything (eg divine favors) does not work .. I can do?

    1. Uthar

      Try the following steps:
      Update your internet explorer to the latest version and run the Enable_IE9.reg file.
      After that clear your internet cache again. If it still gets stuck after that try pressing F5 inside the browser tab.

      1. Ian

        I got the same problem. I did everything u said.
        I’ve got IE10 on Win7, i did enable_ie9.reg.
        I cleared cache. I press f5 its refresh bu still stuck…

        1. Ian

          Ok it works when restart compter after do this

        2. Pampfi

          where can I cleare the cache? I got the latest Internet Exolorer 10 but I dont know where I can cleare the cache.

          1. Uthar

            I prefer to use ccleaner for that:
            http://www.piriform.com/ccleaner/download

          2. Anonymous

            I cleaned the cache with ccleaner und did a restart from my computer but it sucks. I can´t use the browser.

          3. Uthar

            Try the following steps:
            -Start the bot and login
            -When the browser gets stuck at the loading screen start ccleaner
            -Keep the bot running and clear your internet cache with ccleaner
            -Go back to the bot and press F5 at the browser tab.

          4. maxmillo

            did exactly, dot by dot, what you suggested… but it sucks. but only on one PC just formatted and rebuilted a few days ago. same system, same pc. it worked properly until i hd to format… and now stuck in starting window, the one with the bar with the building, the helmet, the lightning…

          5. Uthar

            That is caused by the cache and can be solved with the steps posted above. I’m not aware of any other problem that could cause this problem.

          6. maxmillo

            ok, i got it!
            tried to clean even the internet cache of my friend’s PC, but still stuck.
            then i tried a little, stupid thing: i unzipped from a fresh downloaded “GrepolisBot2_v2.40.0.1.zip” the files in a new directory.
            tried to start from it and… “a kind of magic” it works!
            so i copied the “config” dir from the old one in the new directory i created…. and i have got NOW the BOT working fine with all my cities configurated with queue and farms…. the browser in the BOT works properly and the BOT to.
            So, thank Uthar for your fine work and hope to be useful with this suggestion.
            have fun!

  3. Alex

    Hi Uthar, there has been started a new beta world with a new hero system. Does the bot also works with this wold and will you implement the new hero system?
    greetings Alex

    1. Lawl

      Hey Alex, I can personally confirm that the bot is working on the beta server.
      You can set the bot to the new server by using this configuration.
      Main Server: beta.grepolis.com
      Server: zz2.grepolis.com

      -Lawl

      1. Alex

        Hi Lawl,
        thanks for your information – I will use the bot as well for this world.

        @Uthar – do you want to implement the now hero system which is used in the new beta world as well in your bot?

        greetings Alex

        1. Uthar

          I just created an account to test it, hadn’t heard of it before. At this moment I don’t know if I add it.

  4. alexandru

    Uthar hello, please tell me why not go to ACCS botsoft.org website, on a PC I had installed prize to account on 20.07.2013. and my sudden disappeared. I want to ACCS website and merge.Multumesc not anticipated. 🙂

    1. Uthar

      I don’t know them so I can’t help you with that. But why don’t you contact their support and ask what is going on?

  5. Gadita

    Hello, I need the bot to make trade between my cities so I do not get full of resources, I am not able to configure this function, how should I do?

    1. Uthar

      The trading feature is only available for donators.

  6. Ian

    Can you make templates to farmers? Sometimes I need to farm every 5 minutes, sometimes every 40 minutes or 480 I have 70 cities and replacing it takes a very long time.

    1. Uthar

      I’ll add a button that allows you to copy the current settings to all other towns.

    2. Ynnoz

      You can easily change the settings with Windows Notepad:

      Edit the file towns in the Config directory, e.g.:

      Replace all settings of

      FarmersLootInterval=”20″ into

      FarmersLootInterval=”40″

      Done! 🙂

  7. alexandru

    How to contact them if you do not open their page?

    1. Uthar

      Their website is still working for me. Did you try to visit the website from another pc? Maybe some program on your pc has blocked the website.

  8. Anonymous

    Change the Timings in the Bot under settings dont use the Standart Timings !!! Thats makes the bot dectecable

    and scecond
    Wenn Browse with naohter browser as the bot stop him and log manually out from grepolis in the bot …

    The with another browser you can with no risk Login !

  9. Jampher

    Hello my friend, hope you’re well.
    I wonder if by chance you want to bot for the game myfreefarm it has a very wide audience and use coins in it too. I guarantee you will have many paying customers to you. So think about it fondly okay.

    http://www.myfreefarm.com.br

    1. Uthar

      I don’t have any plans to create other bots at the moment.

  10. AstroNicox

    Hi Uthar,

    This night, we have a problem with the bot. can’t connect !

    do you think it’s because of the new update ?

    maybe we can wait a few hours ?

    thx

    Ncx

    1. Uthar

      Clearing your internet cache after an update often helps. Also they often have some additional maintenance on patch days which can prevent you from logging in.

  11. Stefan

    Hi Uthar,
    I think there is a bug in the trade feature: I wanted to send resources to a second town on the same island. Both cities are set correctly in the bot and the range is set in a way that it only shows the two cities on this island.

    Actually the bot was sending the resources to a completely different town, on a different island (out of the range of the trading distance).
    In the list of towns this is the first town that is set to receive! The bot seems to take this town despite of other settings.

    I hope this helps you to make your great application even better…

    All the best,
    Stefan

    1. Uthar

      Thanks for the report. The bot sees the distance between two towns on the same Island always as zero, maybe that is causing problems. I’ll look into this.

      Did you set the correct distance for both the sender and receiver or for only one of them?

      1. Stefan

        I set it just for the sender. I thought that it wouldn’t matter what is set at the receiving side – how should a city receive something if it is to far away for the sender?

        Just to confirm again: the city that received something wasn’t in the set range of the sending city! And id definitely didn’t appear in the list of “Towns in range”

        Please let me know if you need further details.

        1. Uthar

          Looks like I didn’t update the guide after introducing this option. I’ll update it later today.

          The trading feature currently works like this. The bot checks each town that needs resources. So when it finds a town that is set to “receive” the bot will start looking for the nearest town that is set to “send”.
          Because of this you need to set the correct value of “Trade distance” for the towns that are receiving the resources.

          1. Stefan

            Got it. Will be done.

            Thanks a lot for looking into this!

  12. ROB242

    can’t get it to work. status keeps showing inactive. what do I need to do. thanks

    1. Uthar

      The bot works fine even if your status is inactive. This status indicates whether or not you have made a donation. If the status is active some extra features will be enabled

  13. kfp

    Uthar,
    They are testing the Heroes feature now in the beta (zz2) server. Any plans of including this in the next update?
    -KFP

    1. Uthar

      I tested it for a few days but I don’t have plans to include this any time soon.

  14. ciccio

    Hello,
    congratulations for the bot. I just made ​​a donation via paypal. aspect of the file unlocked. Thank you.

    1. Uthar

      Thank you, I have send you the unlock file + instructions.

  15. Dittsche

    Uthar,

    is it possible in addition to the mail-notification on incoming attacks also to include incoming support? This would be great to post in forum all information 🙂

    regards
    Dittsche

    1. Uthar

      I’m currently on vacation but I can take a look next month. There are however some other bug fixes and features that I’m going to work on first.

  16. ItalianPlayer

    hi uthar,
    I have a problem the bot does not start and the browser screen is displayed
    Mozilla/5.0 (compatible; MSIE 10.0, Windows NT 6.1; Trident/6.0)
    What should I do to solve it?

    1. Uthar

      It still shows that after pressing the login button?

  17. Alex

    Hello Uthar,
    hope you have nice vacation 😉
    If you are back at work, I have a question concering “world wonders” to you plan to implement such a module?
    This would be a very nice and helpful feature…
    cheers
    Alex

    1. Uthar

      No sorry, only doing some bug fixes and improvements of current features.

  18. Donator

    Hi ,
    the server was updated in Germany,the bot makes only reconnects in mom
    please fix

    1. Uthar

      Just tested it on the German server and it still works fine for me. Do you get any errors in debug.txt?

  19. Rambo

    Uthar, Is het mogelijk om de bot een aanval te laten inkijken zodat je op voorhand weet met wat de vijand aanvalt?

    1. Uthar

      Je kan het enigszins inschatten door naar de reistijd te kijken. Maar dit werkt dus alleen als je weet wanneer de aanval verstuurd is.

      Verder hangt de reistijd af van de onderzoeken in de academie en van de buffs die zijn gebruikt. Het is dus nooit erg precies maar kan goed gebruikt worden om te bepalen of er een kolonisatie schip aankomt.

      Ik heb geen plannen om dit in de bot te verwerken.

  20. Will

    Hi Uthar,

    I was wondering if there is a trick to getting the “max resources” to work in the Farmers tab. I tried to set it to some value (say 2000), but the bot continues to farm even after that value is reached.

    1. Uthar

      Do you have the setting “Use farm all feature” enabled?

      1. Will

        yes, is that the problem?

        1. Uthar

          Yes that is the problem. Grepolis currently only shows the current looted resources when you click on a farmer. Because the farming feature of Grepolis doesn’t show this the bot is not able to know the current looted resources.

          1. mother_russia

            Yes, but you can parse html and get max and current village loot

          2. Uthar

            That would be great if that information is now available by just parsing the html. Last time I checked it was only available at the farmers window but that was probably some time last year.

          3. mother_russia

            http://prntscr.com/1k43gi

            Before collect loot (or another logic for detection max loot reached):
            1. request “farm_town_info:claim_info” return json data;
            2. parse data.html with regexp “>(\d+).(\d+)<", first value – current value, second – maximum

          4. Uthar

            Oh you were talking about that request 🙁
            That one is working fine in the bot when looting farmers one by one, but the problem Will has is with the “Farming all feature” (From the premium feature Captain).

          5. mother_russia

            You can check loot each hour, or check after N loads. For example, one load – 100 resources, after 20 loads – chech each village on island

          6. Uthar

            That is a possibility yes. Although it would be much better if Grepolis just adds this information in the premium farming overview.

  21. kfp

    Feature Request:
    Uthar:
    Will it be hard for you to add a auto-cave feature to the bot? I want to be able to sock away at least 25% of my silver in the cave and currently, I have to manually do it every so often. An automated feature for this will really help us out I think….

    Thanks
    -KFP

    1. Uthar

      It’s already there. You can use it in the trade tab by changing the mode to “Spy Cave”.

      1. kfp

        Doh… I knew that… lol

  22. Léo

    What is the recommended time to use the bot farmando towns without getting caught by the support?

    And how often is recommended to stop to farm and stay without activating the bot?

    1. Uthar

      That is hard to say and depends on a lot of things. It’s probably influenced by:
      How new the server is,
      How active the support members are looking for botters,
      Your rank on the server,

      There is not really a specific ‘safe value’. Just take it easy when starting on a new server, if you grow too fast compared to the other players there is a high change they will notice you.

      1. Léo

        I was caught to be using the bot, but the curious thing is that I am not top anything, not the ocean nor the world until that between after all. I believe strongly that they are inspecting or bot developed by then become obsolete, because I was caught one day after the update server. What do you think Uthar?

        hug and thank you!

        1. Uthar

          That it happened just after the update is a coincidence.If they added something that could easily detect a bot user everyone here would a problem.
          Unfortunately I can’t tell you what caused your ban. The things I mentioned before will increase the risk of getting banned but how they exactly decide whether or not you are a bot user I don’t know.

  23. Lines

    hey u say in tutorial the bot decide wich building he upgrade first in target mode. does he do it on a smart way? or just pick random buildings?

    1. Uthar

      The bot first looks at all the buildings you can upgrade (enough resources/population), from those buildings it selects the building with the lowest level.

  24. Lines

    is there a problem with the captcha solver? i entered my apikey but it dont work it always paused on captcha. if i press on credits there stand something ……

    1. Uthar

      Does it show the correct amount of credits when you press that button? Or do you see some strange text?

      1. Lines

        i just see some strange text but my api key is correct i copy and insert

        1. Uthar

          Then it really looks like you api key is not correct.

          When you copy it from the website could you first paste it in notepad and compare the api key? Maybe it contains some extra text from the website or you are missing some characters at the beginning or the end?

          Also before you paste the api key in the bot make sure the api key field is empty.

          1. Lines

            hm it works now strange. it was the right api key in bot but it didnt work. but after i copy it in notepad and insert it once again in bot it work for me
            thanks

  25. Jump

    Hi Uthar,
    email doesnt work, i dont know why…

    i use my gmail account, the server is smtp.gmail.com and the port 587.
    may be there is some problem with autentification?

    1. Uthar

      If it doesn’t work and you press the “Run Test” button at the email settings you should get an error message. Can you post that message here?

      1. jump

        “Errore durante l’invio della posta”
        “Problem sending mail”

        also with v2.44.01

        thx

        1. Uthar

          If you are sure your gmail username (this includes @gmail.com) and password are OK try the following steps:

          -Close the bot
          -Clear your internet cache
          -Start Internet Explorer
          -Login to gmail.com
          -Log out of gmail.com
          -Close Internet Explorer

          Now start the bot again and press the “Run Test” button.

  26. Diego

    Hello Uthar The Great,
    How are you?
    May your bot run under Linux Ubuntu?

    Thanks for any reply

    1. Uthar

      The bot requires the .NET Framework, you could try a virtual machine to get it working.

  27. Mike

    Hi Uthar,

    Love your bot. I really tried searching everywhere for an answer to this question, but couldn’t find one.

    Under the queue tab in the population section, what are the numbers in parenthesis for population, transport capacity and remaining?

    Appreciate your help!

    1. Uthar

      Population: The level of your Farm
      Transport capacity and remaining: Those show the values with/without the researches done in the academy.

  28. Stefan

    Feature request

    Hi Uthar,
    it would be great if the table on the “Overview” tab and the “Resources” block on the “Queue” tab would show the amount of silver in the spy cave.

    Thanks a lot for this fantastic tool! Great job!

    All the best,
    Stefan

  29. sjt101

    Wow, this works great for me. Thank you, you are very talented and generous

  30. Nico

    hey uthar,
    got litlle issues with my bot^^
    it is connecting and while he’s gathering the information, locating the farms etc. it reconnects
    and this all the time! always reconnecting!
    it doesnt show any errorcode but actual dont work.
    can you tell me how to solve this, especially ’cause it was working fine til now
    thanks!

    1. Uthar

      Can you upload your debug.txt file and post a link here?
      If you enter your email in your next comment (only visible for me) I can use that to contact you. Makes it easier when I need more debug files.

      1. Nico

        here is the debug file, thx in advance!

        18.08.2013 00:05:40 (#0)Critical error occurred. Server response saved in Response dir.
        18.08.2013 00:05:40 (#1)Critical error occurred. Server response saved in Response dir.
        18.08.2013 00:05:40 Connection to server lost. Starting reconnect…(Parse)
        18.08.2013 00:06:58 (#0)Critical error occurred. Server response saved in Response dir.
        18.08.2013 00:06:58 (#1)Critical error occurred. Server response saved in Response dir.
        18.08.2013 00:06:58 Connection to server lost. Starting reconnect…(Parse)
        18.08.2013 00:08:14 (#0)Critical error occurred. Server response saved in Response dir.
        18.08.2013 00:08:14 (#1)Critical error occurred. Server response saved in Response dir.
        18.08.2013 00:08:14 Connection to server lost. Starting reconnect…(Parse)
        18.08.2013 00:09:29 (#0)Critical error occurred. Server response saved in Response dir.
        18.08.2013 00:09:29 (#1)Critical error occurred. Server response saved in Response dir.
        18.08.2013 00:09:29 Connection to server lost. Starting reconnect…(Parse)
        18.08.2013 00:10:45 (#0)Critical error occurred. Server response saved in Response dir.
        18.08.2013 00:10:45 (#1)Critical error occurred. Server response saved in Response dir.
        18.08.2013 00:10:45 Connection to server lost. Starting reconnect…(Parse)
        18.08.2013 00:12:00 (#0)Critical error occurred. Server response saved in Response dir.
        18.08.2013 00:12:00 (#1)Critical error occurred. Server response saved in Response dir.
        18.08.2013 00:12:00 Connection to server lost. Starting reconnect…(Parse)
        18.08.2013 00:13:17 (#0)Critical error occurred. Server response saved in Response dir.
        18.08.2013 00:13:17 (#1)Critical error occurred. Server response saved in Response dir.
        18.08.2013 00:13:17 Connection to server lost. Starting reconnect…(Parse)
        18.08.2013 00:14:32 (#0)Critical error occurred. Server response saved in Response dir.
        18.08.2013 00:14:32 (#1)Critical error occurred. Server response saved in Response dir.
        18.08.2013 00:14:32 Connection to server lost. Starting reconnect…(Parse)
        18.08.2013 00:15:48 (#0)Critical error occurred. Server response saved in Response dir.
        18.08.2013 00:15:48 (#1)Critical error occurred. Server response saved in Response dir.
        18.08.2013 00:15:48 Connection to server lost. Starting reconnect…(Parse)
        18.08.2013 00:17:04 (#0)Critical error occurred. Server response saved in Response dir.
        18.08.2013 00:17:04 (#1)Critical error occurred. Server response saved in Response dir.
        18.08.2013 00:17:04 Connection to server lost. Starting reconnect…(Parse)
        18.08.2013 00:18:21 (#0)Critical error occurred. Server response saved in Response dir.
        18.08.2013 00:18:22 (#1)Critical error occurred. Server response saved in Response dir.
        18.08.2013 00:18:22 Connection to server lost. Starting reconnect…(Parse)
        18.08.2013 20:11:23 Forced reconnect. Starting reconnect…
        18.08.2013 21:30:51 (#0)Critical error occurred. Server response saved in Response dir.
        18.08.2013 21:30:52 Ingame error while adding building to ingame queue
        19.08.2013 00:02:50 Timeout – Server didn’t respond for over 20 seconds.
        19.08.2013 00:04:33 Timeout – Server didn’t respond for over 20 seconds.
        19.08.2013 00:09:00 Timeout – Server didn’t respond for over 20 seconds.
        19.08.2013 00:32:20 Timeout – Server didn’t respond for over 20 seconds.
        19.08.2013 00:40:28 Timeout – Server didn’t respond for over 20 seconds.
        19.08.2013 20:03:38 Forced reconnect. Starting reconnect…
        19.08.2013 23:10:21 (#0)Critical error occurred. Server response saved in Response dir.
        19.08.2013 23:10:22 Ingame error while adding building to ingame queue
        19.08.2013 23:57:33 (#0)Critical error occurred. Server response saved in Response dir.
        19.08.2013 23:57:33 Ingame error while adding building to ingame queue
        20.08.2013 10:59:10 Exception in m_HttpHandler_DownloadStringCompleted(): (switchtown#0) Die Verbindung mit dem Remoteserver kann nicht hergestellt werden.
        20.08.2013 10:59:11 Connection to server lost. Starting reconnect…(Response)
        20.08.2013 10:59:11 Exception in m_HttpHandler_DownloadStringCompleted(): (reconnect#1) Die Verbindung mit dem Remoteserver kann nicht hergestellt werden.
        20.08.2013 11:02:55 Connection to server lost. Starting reconnect…(Parse)
        20.08.2013 11:02:55 Server response indicated that you were no longer logged in.
        20.08.2013 11:04:03 Connection to server lost. Starting reconnect…(Login)
        20.08.2013 11:05:09 Connection to server lost. Starting reconnect…(Login)
        20.08.2013 11:06:16 Connection to server lost. Starting reconnect…(Login)
        20.08.2013 11:07:23 Connection to server lost. Starting reconnect…(Login)
        20.08.2013 13:10:23 Exception in setGuiToTimeoutProcessedState(): Der Index lag außerhalb des Bereichs. Er muss nicht negativ und kleiner als die Auflistung sein.
        Parametername: startIndex
        20.08.2013 13:12:43 (#0)Critical error occurred. Server response saved in Response dir.
        20.08.2013 13:12:44 (#1)Critical error occurred. Server response saved in Response dir.
        20.08.2013 13:12:44 Connection to server lost. Starting reconnect…(Parse)
        20.08.2013 13:14:06 (#0)Critical error occurred. Server response saved in Response dir.
        20.08.2013 13:14:06 (#1)Critical error occurred. Server response saved in Response dir.
        20.08.2013 13:14:06 Connection to server lost. Starting reconnect…(Parse)
        20.08.2013 13:15:28 (#0)Critical error occurred. Server response saved in Response dir.
        20.08.2013 13:15:29 (#1)Critical error occurred. Server response saved in Response dir.
        20.08.2013 13:15:29 Connection to server lost. Starting reconnect…(Parse)
        20.08.2013 13:16:47 (#0)Critical error occurred. Server response saved in Response dir.
        20.08.2013 13:16:47 (#1)Critical error occurred. Server response saved in Response dir.
        20.08.2013 13:16:47 Connection to server lost. Starting reconnect…(Parse)

        1. Uthar

          Could you use something like http://nopaste.info in the future when posting your debug.txt file. Then you don’t need to copy/paste your whole file in the comments 🙂

          But the error looks like something I can fix. I’ll send you an email to ask for some other files I need.

  31. shawn

    uthan, anytime there is an incoming attack, it fore reconnects. farmers never get enlisted etc.

    1. Uthar

      Can you upload your debug.txt file and post a link here?
      If you enter your email in your next comment (only visible for me) I can use that to contact you. Makes it easier when I need more debug files.

  32. BlueParadox

    Hello Uthar,
    I think there is a bug with the bot since sometime (twice a day at least) the bot crashes when swiching town… well more than a crash it’s like it is stuck there and I have to restart the bot to fix it.
    and also thank you, you’ve done an awesome job!

    1. Uthar

      Could you also upload your debug.txt file and post a link here?

      1. Donator

        The Debug.txt i have disable reconnect because i have the same porblem
        http://nopaste.info/dadbcaa4de.html

        1. Uthar

          Most of your errors are related to connection errors. Are you experiencing similar problems with other games/websites in your browser? It’s also possible that those problems occur because of maintenance on the Grepolis servers.

          I’ll send you an email to request some other files.

  33. Lorenzo1998

    The bot doesn’t work anymore? Bot is reconnecting all the time?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera